Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

DIY Εveryday Rules Routines Chart for Toddlers&Pre-schoolers - Πίνακας Κ...

DIY Πίνακας Κανόνων και Ρουτίνων για μικρά παιδιά 1 - 5 χρόνων

     Το σημερινό πρότζεκτ είναι μια κατασκευή δημιουργίας ενός πίνακα οδηγιών!
     Τα πολύ μικρά παιδιά ηλικίας 1 - 5 είναι καλό κάθε μέρα να ακολουθούν τις ρουτίνες τους. Κάθε ηλικία έχει διαφορετικές προτεραιότητες...τα πιο μικρά παιδιά θέλουν τη βοήθεια κάποιου πιο μεγάλου, τα πιο μεγάλα παιδιά δεν χρειάζονται πάντα τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά. Μόνα τους κάνουν τις καθημερινές τους συνήθειες κι έτσι με αυτό τον πίνακα δεν θα ξεχνάνε ποτέ να κάνουν τα βασικά! Κάθε παιδί όμως είναι διαφορετικό και κάθε μαμά μπορεί να προσαρμόσει τις οδηγίες όπως αυτή πιστεύει και σύμφωνα με την οικογένειά της. 
     Εγώ σας προτείνω κάποιες βασικές οδηγίες που βοηθούν και τον μικρό μου, καθώς όταν κάνει κάτι πηγαίνει στον πίνακά του που βρίσκεται στο ύψος του στο δωμάτιό του και λέει :"Το λέει κι ο πίνακάς μου!!" Έτσι έχει μπει σε μια καθημερινή ρουτίνα και ξέρει πως πάντα πριν το φαγητό πρέπει να πλύνει τα χέρια του ή πριν κοιμηθεί πρέπει να πλύνει τα δόντια του. Ελπίζω να σας βοηθήσει κι εσάς όσο εμάς! Το σημαντικό είναι να τον φτιάξετε μαζί με το παιδί, να του εξηγήσετε κάθε εικόνα και τι πρέπει να κάνει. Γράψτε με τα δικά σας γράμματα για να είναι πιο οικείο στο παιδί!
     Και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε κορνίζα που να μην έχει γυαλί, αλλά πλαστικό για αποφυγή ατυχημάτων, και φυσικά να είναι κάπου κρεμασμένο στο ύψος του παιδιού!
     Για όποια μαμά θέλει φυσικά μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτοκόλλητα με φατσούλες, και κάθε φορά που το παιδί κάνει κάτι (π.χ να στρώνει το κρεβάτι του μόνο του) να το επιβραβεύει με ένα αυτοκόλλητο!
Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τις οδηγίες στο σύνδεσμο https://goo.gl/sJ4uSH και σας προτείνω και την παρακάτω φωτογραφία με τις εικόνες για αγόρια ή κορίτσια: 


Αφήστε μου τα σχόλιά σας ή τις ερωτήσεις σας (θα σας απαντήσω άμεσα) και μην ξεχνάτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου στο youtube για να βλέπετε ότι καινούριο ανεβαίνει!! Θα το εκτιμούσα πολύ, είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσετε εγγραφή εδώ https://goo.gl/8DV3Tqκαι το καμπανάκι🔔!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου