Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Vlog Agia Theodora - Tripoli - Tegea Αγία Θεοδώρα - Τρίπολη - Τεγέα

Αγία Θεοδώρα - Τρίπολη - Τεγέα

Στην εκδρομή μας πήγαμε στην Αγία Θεοδώρα, στην Τρίπολη και στην Τεγέα.

Η Τρίπολη έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου γιατί είναι η πόλη που γεννήθηκα. Βρίσκεται στην κεντρική Πελοπόννησο, είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του Νομού Αρκαδίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 660 μέτρα και είναι ιστορική πόλη με πλούσια ιστορία από το 1500.

Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας είναι από τους προορισμούς που θα πρέπει να πάτε στην Αρκαδία. Βρίσκεται στο χωριό Βάστα, κοντά στην Μεγαλόπολη, μέσα στο καταπράσινο δάσος. Κτίστηκε μεταξύ του 1050-110 προς τιμή της οσιομάρτυρος Θεοδώρας. Το θαυμαστό στο ναό αυτό είναι ότι έχει 17 πελώρια δέντρα που φτάνουν σε ύψος τα 20 μέτρα και βγαίνουν από τη στέγη του. Οι ρίζες δεν είναι ορατές και διακρίνονται μόνο οι κορμοί και τα κλαδιά τα οποία περνούν μέσα από τους τοίχους και τη στέγη. Στα θεμέλιά του ναού αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, ο αριθμός των δέντρων είναι όσα τα χρόνια της Αγίας Θεοδώρας όταν πέθανε, στο σημείο όπου εκτελέστηκε, το αίμα της έγινε ποτάμι, το σώμα της ναός και τα μαλλιά της δέντρα.

Η Τεγέα βρίσκεται 10 χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη. Είναι πόλη της Αρχαίας Αρκαδίας, υπάρχει αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή κι αξίζει να την επισκεφτείτε. 

Στο βίντεο λοιπόν σας παρουσιάζω την εκδρομή μας στις παραπάνω περιοχές.
Μην ξεχνάτε νa κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου στο youtube, θα το εκτιμούσα πολύ!
Είναι δωρεάν και το μόνο που κάνετε είναι να πατήσετε "εγγραφή" και το καμπανάκι 🔔για να σας έρχονται ειδοποιήσεις για καινούρια βίντεο!

Σας ευχαριστώ!
❤️️
Βάσω




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου